Тя е Велислава, на 32 години, от Добрич! Майка е на

...
Тя е Велислава, на 32 години, от Добрич! Майка е на
Коментари Харесай

Млада майка с три деца преминава през кошмар. Да помогнем на Вели!

Тя е Велислава, на 32 години, от Добрич! Майка е на три прелестни дечица – Мария на 7 година, Мая на 5 година и Петър на 2 година Има прелестно семейство и любещ брачен партньор. Има всичко, до момента в който не идва онзи ужасен ден и диагнозата Рак на гърдата с разсейки в лимфните възли 4 етап...

Сега на Велислава са й нужни 123 634 лева за скъпоструващо и животоспасяващо лекуване в Търция! Сума, която е непостижима за семейство й.

Ето описа на самата Вели, преминаваща през този призрачен сън:

" Всичко стартира по този начин безобидно, подути лимфни възли на врата, на които първоначално не обърнах огромно внимание през януари месец 2022 година Все отново пуснахме кръвни проучвания, всичко беше наред. С децата към мен всеки ден е лудница и по този начин минаха още 2 месеца, само че лимфните възли си стояха там, дружно с издутина в лявата подмишницата. Започнах циркулиране по проучвания, назначени от хематолог. Отново кръвни, ренгенова фотография на бели дробове, ехографско проучване на млечни жлези, на коремни органи, ларингоскопия, и всичко още веднъж изглеждаше наред, с изключение на странната форма на лимфните възли на врата. Тогава пристигна ред на първата биопсия на лимфен възел от ляво на врата ми на 28.06.2022 година в УМБАЛ Света Марина, Варна!

Резултатът ме раздруса! Не можех да допускам, та те на мен ли споделиха, че имам рак! На мен - майката на три дребни деца, за които докторите не можеха да повярват, че имам, тъй като споделяха, че не мога да бъда майка! ЗАЩО ГОСПОД ми ги даде, а в този момент желае да ме вземе от тях?

Последва първият пет скенер на 26.07.22 година Там видяха дребното образувание в гърдата с размери 3 мм, засегнатите лимфни възли в гръдният панер, подмишница и левият завършек на врата ми!

Не можех да очаквам комисията във Варна и незабавно се пренасочих към Плевен, в частна болница Сърце и мозък. Веднага се задействаха. Последваха две нови биопсии, една от гърда и една от лимфен възел на подмишницата, с цел да бъдат сигурни в поставената диагноза! И по този начин на 17.08. 2022 година ми се обадиха да ми кажат поставената диагнозата – С50.4 Горен външен квадрант на млечна жлеза КАРЦИНОМА ГЛАНДУАЛЕ МАМЕ.СТ.ПОСТ БИОПСИАМ.МЕТА LN ЦЕРВИКАЛИС (КОЛИ) (С77.0).МЕТА LN АКСИЛАЕ. МЕТА LNМЕДИАСТИНИ ( С77.1). СТАДИЙ pT1aN3Cm1 – IV. HER2+. Ki67 60-80%.

Започна и лекуване. Химиотерапия дружно с таргетна терапия - с Доцетаксел, Перджета и Херцептин, на 05.09.22! Отсъствах постоянно, децата го одобряваха доста мъчно. Постоянно плачеха, само че имах вяра, че съм в вярната посока! Правех алергични реакции и какво ли не. Минаха 3 курса, направихме елементарен скенер, споделиха, че клетките се повлияват и всичко върви наред! Направихме още 3 курса, като последният беше на 30.12.22 година, след което последва отново елементарен скенер. Незнайно за какво, ренгенолозите не бяха разчели врата ми и имах вяра, че всичко е наред, щом не са го разчели, значи са изчезнали!

ДА АМА НЕ! Изпратиха ме на консултация с хирург, сякаш за интервенция. Но докторът не пожела да предприемем такава, без нов ПЕТ скенер. И на 31.01.23 година беше вторият Пет скенер в София в болница Аджибадем.

Оказа се, че болестта освен е още там, само че е и прогресирало. Вече имаше доста повече инфектирани лимфни възли от ляво, а и се бяха трансферирали и от десният завършек на врата ми! Последва нова биопсия от врата, четвърта на брой, тъй като лекарите не знаеха какво и за какво се случва ( 12.02.2023 г). резултатът беше, че ракът е сменил статуса си и към този момент не е Her2+, a Her 2-. Обясниха ми, че туморът е разнороден и по тази причина се е сменил.

Последва и промяна в лекуването. Започнахме хормонална терапия с Рибоциклиб, Летрозол и Золадекс. На 24.02.23 започнах с първата инжекция золадекс, на 07.03.23 започнах летрозола и на 17.03.23 Рибоциклиб! В началото на април месец гърдата ми, дружно с всички наранени лимфни възли се подуха. Станаха твърди и мъчителни на досег. Веднага отидохме на обзор в Плевен, където споделиха, че е реакция на организма към лекуването. Разбира се, бях правила към този момент в няколко лаборатории нови проучвания на биопсиите. И във Варна при лаборатория доктор Кънчев, и в болничното заведение по хематология в София при проф.Генова, в Плевен при проф. Поповска. Правих съвещания и с проф. Тимчева – онколог.

Всички потвърждаваха поставената диагноза, и аз спокойна, че ще мине, продължавах да понасям болката, стисках зъби и не показвах на никой към мен, че имам проблем! За моята диагноза знаеха доста стеснен кръг от хора, не желаех да ме съжалява никой! АЗ СЪМ СИЛНА!

НО всеки ден усещах, че нещо не е наред! Усещах по какъв начин всичко се усилва, усещах този дребен израстък, който никой не виждаше, по какъв начин пораства! На 01.05.23 гърдата ми се разрани, отвори се рана от нищото! Реакция от лекуването - това бяха думите, ще мине! НО НЕ МИНАВАШЕ! Болката ставаше нетърпима, плачеш непрекъснато. Дори към този момент на децата ми не им правеше усещане. Какво става, мама плаче, подминаваха и продължаваха да играят?! То беше непрекъснато всекидневие!

След следващата консултация с онколозите от Плевен, ми стопираха едните таблетки за 10 дни, до момента в който отида при тях. През тези 10 дни върших нови съвещания, още веднъж с проф.Тимчева, която към този момент споделяше, нещо не е наред! Трябва да се включи и друго лекарство, което да потисне по-агресивната съставния елемент. Но в Плевен държаха на своята скица. Направих консултация с проф. Ненков – хирург във Варна. И той сподели, че съгласно него лекуването не е съответно. Направих онлайн консултация с турски проф. Серкан Кескин! И неговото мнение беше, че нещо не е наред. Всичко това се случваше в една седмица от понеделник до четвъртък. Аз към този момент бях на обезболяващи, без които не можех, само че спираха да работят.

В петък на 19.05.23 бях още веднъж в Плевен, изписаха ми небрежно таблетките и да си вървя. Но аз не можех да си потегли, започнах отначало да изяснявам какъв брой зле се усещам, по какъв начин не мога да дремя, какъв брой доста ме боли, несъмнено, не можах да спра страстите в мен и се разплаках. И какво се случи - изписаха ми 5 кутии мощни обезболяващи, споделиха ми да си пия таблетките и да стартира тези, които бях спряла и след 21 дни, откакто свърши следващият 3 курс да отида на елементарен скенер.

Но аз имах и непокътната още една консултация, която като че ли се появи от нищото. През седмицата моя далечна позната беше видяла мой пост. Обади ми се, описа ми за техните инциденти и като че ли с някакво знамение, тези лекари, които помагаха на нейното семейство, идваха за първи път в България дружно, тъкмо тази седмица и имаше свободен час! И на 20.05.23 година аз бях там в София, на консултация с турските професори Ибрахим Йълдъз онколог и проф. Джихан Урас – хирург от Университетска болница Аджибадем Атакент!

При прегледа на документите ми и при типа ми, те бяха изцяло единомислещи и безапелационни, че аз по неотложност би трябвало да отпътува за Турция, за нови биопсии на гърда и лимфен възел на врата и нов Пет скенер! Казаха, че нямам никакво време за очакване и ще създадат всичко допустимо до 2 дни да ме вкарат в график и да се случат нещата! Не можех да очаквам, направих си паспорт в понеделник, изпратиха ми оферта, направихме и невъзможното да съберем 12 000 лева и в понеделник вечерта пътувахме за Турция!

Във вторник на 23.05.23 година ми направиха новите 2 биопсии, кръвни изследания и консултация с проф. Урас. На 25.05.23 ми направиха и пет скенера, с още спомагателни проучвания. На 26.05.23 към този момент имаше резултат от третият ПЕТ скенер!

МНОГО ГОЛЯМА ПРОГРЕСИЯ В ЗАБОЛЯВАНЕТО! УВЕЛИЧАВАНЕ НА ЗАСЕГНАТИТЕ ЛИМФНИ ВЪЗЛИ, ПОЯВА НА НОВИ МЕСТА, УВЕЛИЧАВАНЕ НА РАЗМЕРА НА ТУМОРА ВЕЧЕ НА 3 СМ И ВЕРОЯТНИ РАЗСЕЙКИ ВЕЧЕ И В МОЗЪКА!!!

Думите на проф. Йълдъз бяха, че аз съм МНОГО СЛОЖЕН И ОБЪРКАН СЛУЧАЙ! И в случай че бях траяла с това лекуване, нямаше нещата да свършат добре! За няма и 5 месеца се бях влошила доста, а никой не ми обърна внимание! Обезболяващи бяха решението на българските лекари!

Нямаше време да очаквам, незабавно на другия ден беше и първата химиотерапия, която ми назначи. По неотложност трябваше да стартира лекуване, до момента в който излязат всички резултати. Предстои ми ЯМР на мозъка, гастроскопия, тъй като има подозрения за начало от стомаха, макар че на скенера не се вижда. Тях ще направя в България, само че всичко останало би трябвало там! Тест NGS, който е доста значим! Химиотерапия дружно с имунотерапия и още много проучвания. От които зависи моят живот и щастиете на децата ми да израснат с майка до себе си!

Нужната сума за това животоспасяващо лекуване е 63 200 евро, или 123 634 лева, която е обсолютно непостижима сума за нашето семейство! "

Това е историята на Вели. Обръщамесе с молба към всички хора с положителни сърца. Помогнете на младата майка! Тя има една-единствена фантазия - да види децата й по какъв начин порастват, по какъв начин стават възпитаници, зрелостници, по какъв начин основават фамилии.

Дарителска сметка
Банка УниКредит Булбанк АД
IBAN BG09UNCR70001525332183
BIC UNCRBGSF
Титуляр: Велислава Георгиева Кирилова
Основание: подаяние

Лична сметка
Банка ДСК
IBAN BG61STSA93001526062356
Титуляр Велислава Кирилова
Основание за заплащане: подаяние

Revolut 0878620311
@velito
IBAN: LT13 3250 0181 9193 9331
BIC: REVOLT21
Бенефициент: Velislava Kirilova
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР